ROC van Twente

College voor Bouw & Vervoer
Bij ROC van Twente draait alles om onderwijs. Daar zijn we voor dat is ons bestaansrecht. Om goed onderwijs te kunnen geven, is ons onderwijs kleinschalig georganiseerd vanuit negen colleges, met elk een eigen sfeer. We noemen dat: ‘Flexibel binnen groot’. Onze studenten en deelnemers hebben voornamelijk te maken met het team dat zijn of haar opleiding verzorgt. Al deze onderwijsteams hebben een eigen teammanager en zijn onderdeel van een college. Daarnaast kent ons ROC een ondersteuningsstructuur die bestaat uit zes ondersteunende diensten. Zowel onze colleges als de ondersteunende diensten werken waar mogelijk samen aan onze strategische ambities en vallen onder leiding van het College van Bestuur. Uiteraard werken we als ROC van Twente waar mogelijk actief samen met het werkveld en het sociale domein en onze colleges zijn sterk verankerd in de regio.

Binnen ons College voor Bouw & Vervoer bieden we opleidingen aan gericht op bouw & infra, afbouw, hout en onderhoud, mobiliteit en voertuigen, en transport en logistiek; van metselaar tot interieuradviseur, en van autoschadehersteller tot logistiek supervisor. Het team Bouw, Hout & Infra en het team Bouw & Afbouw zijn ondergebracht bij dit college. 

College voor Bouw & vervoer

Docent Nederlands - teamdeskundige (0,5 - 1,0 fte)


Externe vacature

Ben jij de nieuwe collega met hart voor onze studenten? Wil je studenten helpen om hun studie tot een succes te maken? Wil je werken in een leuk en enthousiast onderwijsteam? Dan zoeken wij jou!
De huidige teamdeskundigen werken met veel plezier samen en kunnen niet wachten om de samenwerking met jou aan te gaan.

In jouw rol als docent - teamdeskundige bij het College voor Bouw & Vervoer, ben jij een onderdeel van een dynamisch college en drie onderwijsteams. Wij zijn een jong College met ambitie en zijn volop in ontwikkeling. Na een lange periode van lockdown mogen wij gelukkig weer fysiek bij elkaar komen. De lockdown periode heeft een grote impact gehad op ons en onze studenten. Niet alleen bij ons College maar in het onderwijs algemeen.
Voor ons als team betekent het dat wij als onderwijsketen samen aan het verkennen zijn hoe onze studenten het beste te faciliteren in hun professionele groei en doorstroom naar vervolgonderwijs of de arbeidsmarkt. Dat doen wij met veel passie en betrokkenheid voor onze studenten.

Functie-inhoud
Als docent-teamdeskundige help je onze studenten zich te ontwikkelen tot echte vakmensen. Daarvoor richt je je onderwijs zo in dat je studenten goed kunnen leren en blijft onderzoek doen naar wat studenten leren in jouw lessen. Voor een deel van je werkzaamheden vervul je de rol van teamdeskundige. In de rol van teamdeskundige ben je het eerste aanspreekpunt voor een team wanneer er sprake is van een ondersteuningsvraag vanuit de docent, de studieloopbaanbegeleider, het team of een student. Dit kan zijn in het kader van passend onderwijs maar ook bij verzuim of leer- en loopbaanvragen. Vanuit jouw deskundigheid adviseer je het team en geef je ondersteuning om de loopbaan van de student tot een succes te maken. Er wordt met veel verschillende partijen, zowel intern als extern, samengewerkt. Van jou wordt daarin verwacht dat je je makkelijk kunt aanpassen en daarbij de verschillende belangen in acht neemt zonder dat je daarbij je eigen rol uit het oog verliest. In eerste instantie ligt de focus van jouw werk in de rol als teamdeskundige, later zul je ook lessen Nederlands geven.

Functie-eisen

Kom je bij ons werken, dan vragen wij van jou dat je:

 • een relevante afgeronde hbo-opleiding hebt, zoals een 2e graads lerarenopleiding of PDG of je bent bereid deze te behalen
 • ervaring met de doelgroep hebt
 • bij voorkeur ervaring hebt in de rol van teamdeskundige of als begeleider van studenten naast het verzorgen vanlessen
 • bereid bent om lesgevende taken uit te voeren zoals het verzorgen van lessen Nederlands.
 • over sociaal pedagogisch inlevingsvermogen beschikt
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden hebt
 • een oplossingsgerichte werkwijze hebt in ondersteuning en advisering
 • flexibel kunt opereren vanuit jouw verschillende rollen
 • in staat bent je goed te positioneren als teamdeskundige in het team
 • een teamplayer bent
 • je bewust bent van de grenzen in jouw rol en daarnaar handelt 
 • je visie kunt verwoorden en je opkomt voor het gezamenlijke belang

Wat je nog meer moet weten

 • salaris: schaal LB / minimaal € 2.961,00 - maximaal € 4.429,00 bruto per maand bij een werkweek van 36,86 uur
 • dienstverband: bepaalde tijd van per direct tot en met 30 april 2023, bij goed functioneren en formatieruimte is uitzicht op een vaste aanstelling
 • je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • je krijgt volop kans voor je eigen ontwikkeling door ons uitgebreide interne opleidingsaanbod en online leerplatform GoodHabitz
 • je krijgt bij ons de mogelijkheid om op onze kosten je bevoegdheid te behalen
 • je ontvangt een reiskostenvergoeding
 • voor indiensttreding zal je worden gevraagd een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen
 • voltijd of deeltijd: de voorkeur gaat uit naar één kandidaat voor 1,0 fte. Is dit jouw droombaan maar ben je op dit moment niet op zoek naar een fulltime baan, solliciteer alsnog. Bij meerdere geschikte kandidaten is een combi baan mogelijk. Geef in je motivatiebrief aan hoeveel fte je wilt werken 

 

Wil je meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Check dan ROC van Twente als werkgever.


Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.Wil je reageren op deze vacature? Klik dan op de button hieronder! 

 

 

 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Zuid-Holland
Utrecht
Zeeland
Heel Nederland

Sluitingsdatum:
23-05-2022

Startdatum:
zo spoedig mogelijk

Locatie:
Hengelo

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Benno Hermelink
mobiel: 06-28020181