ROC van Twente

Bij ROC van Twente draait alles om onderwijs. Daar zijn we voor dat is ons bestaansrecht. Om goed onderwijs te kunnen geven, is ons onderwijs kleinschalig georganiseerd vanuit negen colleges, met elk een eigen sfeer. We noemen dat: ‘Flexibel binnen groot’. Onze studenten en deelnemers hebben voornamelijk te maken met het team dat zijn of haar opleiding verzorgt. Al deze onderwijsteams hebben een eigen teammanager en zijn onderdeel van een college.

Daarnaast kent ons ROC een ondersteuningsstructuur die bestaat uit zes ondersteunende diensten.

Zowel onze colleges als de ondersteunende diensten werken waar mogelijk samen aan onze strategische ambities en vallen onder leiding van het College van Bestuur. Uiteraard werken we als ROC van Twente waar mogelijk actief samen met het werkveld en het sociale domein en onze colleges zijn sterk verankerd in de regio.

Leren wat je kunt. Het creëren van een verrassend positief toekomstperspectief. Persoonlijke aandacht. Het bieden van (extra) begeleiding. Leren participeren in de samenleving. Inburgeren. Dat zijn kreten die aansluiten bij het College voor Loopbaanontwikkeling & Participatie. Dit college heeft als algemeen doel jongeren en volwassenen, die om welke reden dan ook behoren tot een kwetsbare doelgroep, toe te leiden naar een beroepsopleiding en/of de arbeidsmarkt. Wij bieden hen een leerklimaat waarin ze kunnen ontdekken wat (wel) een realistisch toekomstperspectief is en ondersteunen ze om hun loopbaan verder vorm te geven.

Binnen het College voor Loopbaanontwikkeling & Participatie voeren we onderwijsactiviteiten uit voor verschillende doelgroepen. Met de Entreeopleiding, een mbo-opleiding op niveau 1, richten we ons vooral op jongeren en volwassenen die zich aan de onderkant van de arbeidsmarkt bevinden. De Educatie- en Inburgeringstrajecten zijn vooral gericht op (jong)volwassenen.

Het Loopbaancentrum en het team Trajecten & Projecten ondersteunen, indien er vraag naar is, iedere student van ROC van Twente in hun loopbaan in een individueel- of groepstraject met als doel het behalen van minimaal een startkwalificatie.

De Entreeopleiding is een eenjarige assistentopleiding op mbo niveau 1. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die nog geen diploma heeft en zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt wil vergroten.

Door het volgen van deze opleiding, krijgt de student de kans om een mbo-diploma te behalen, waarmee hij/zij kan uitstromen naar de arbeidsmarkt of kan doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2.

De opleiding wordt aangeboden aan jongeren, afkomstig van het van vmbo of het praktijkonderwijs, maar ook aan volwassenen die bijvoorbeeld ongeschoold (vrijwilligers)werk doen, een bijstandsuitkering ontvangen, cliënten van sociale werkvoorzieningen of inburgeraars die in Nederland graag een plek op de arbeidsmarkt willen innemen. In de Entreeopleiding wordt voornamelijk ingezet op het aanleveren van sociale-, werknemers- en vakvaardigheden. Bij ons wordt gewerkt volgens het principe ‘Leren wat je kunt’. Studenten kunnen zich bij ons oriënteren en ontwikkelen en wij helpen hen bij het creëren van een verrassend positief toekomstperspectief.


 

College voor Loopbaanontwikkeling & Participatie

Docent NT2 (0,4 - 0,8 fte)


Externe vacature

Voor de locaties Almelo, Enschede of Hengelo

Functie-inhoud
Als docent NT2 waar onder andere inburgering en educatie onder valt help je studenten via lessen, tips en adviezen naar een hoger taalniveau en/of het inburgeringsexamen toe. Tijdens de lessen inburgering behandel je in je lessen de verschillende onderwerpen die tijdens het inburgeringsexamen aan bod komen (van de Nederlandse taal en geschiedenis tot regels en normen en waarden binnen de huidige maatschappij). Daarnaast help en begeleid je cursisten bij het oriënteren en vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt.

Naast lessen educatie en inburgering verzorgen wij taaltrajecten bij werkgevers. Deze taaltrajecten zijn vooral gericht op het vergroten van de woordenschat van de cursisten en het verhogen van hun spreek- en luistervaardigheid.

Verder ontwikkel je waar nodig lesmateriaal. Je weet het onderwijs op een aantrekkelijke wijze aan te bieden waarbij je differentieert tussen de zeer diverse groep studenten (niveau, achtergrond en instroommoment). Met je positieve en daadkrachtige houding stimuleer je jouw studenten om hun kennis toe te passen en zelfstandig stappen te zetten richting de arbeidsmarkt.

Functie-eisen
Kom je bij ons werken, dan vragen wij van jou dat je:

 • een afgeronde lerarenopleiding 1ste of 2e graads of een hbo-diploma hebt met daarbij een PDG (BVE) bevoegdheid
 • over een bevoegdheid NT2 beschikt of bereid bent deze te behalen
 • ervaring en affiniteit met de diverse NT2 doelgroepen waaronder educatie, inburgering en taaltrajecten bij werkgevers hebt
 • over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikt
 • sterke didactische vaardigheden hebt die je in staat stellen om het onderwijs (zowel fysiek als online) op een aantrekkelijke wijze aan te bieden aan de doelgroep
 • kunt differentiëren binnen een heterogene groep
 • digitaal vaardig bent (o.a. Microsoft Teams is een pre)
 • een flexibele instelling hebt (avonduren, inzet op verschillende locaties in Twente)

Wat je nog meer moet weten

 • salaris: schaal LB / minimaal € 2.961,00 - maximaal € 4.429,00 bruto per maand bij een werkweek van 36,86 uur
 • dienstverband: bepaalde tijd van zo spoedig mogelijk tot en met 31 juli 2023
 • je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • je krijgt volop kans voor je eigen ontwikkeling door ons uitgebreide interne opleidingsaanbod en online leerplatform GoodHabitz
 • je krijgt bij ons de mogelijkheid om op onze kosten je bevoegdheid te behalen
 • je ontvangt een reiskostenvergoeding
 • voor indiensttreding zal je worden gevraagd een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen 

Wil je meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Check dan ROC van Twente als werkgever.


Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.Wil je reageren op deze vacature? Klik dan op de button hieronder! 

 

 

 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Zuid-Holland
Utrecht
Zeeland
Heel Nederland

Sluitingsdatum:
23-05-2022

Startdatum:
zo spoedig mogelijk

Locatie:
diverse locaties

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Lotte Bouwhuis, manager
mobiel: 06-46705814

Deel deze vacature:

AddThis Cookie Disclaimer