ROC van Twente

Bij ROC van Twente draait alles om onderwijs. Daar zijn we voor, dat is ons bestaansrecht. Om dat onderwijs en de mensen die dat onderwijs verzorgen zo goed mogelijk bij te staan en hun werk mogelijk te maken, kent ons ROC een ondersteuningsstructuur die bestaat uit ondersteunende 'Diensten', elk onder leiding van een 'directeur' . De ondersteuning is met name georganiseerd op het niveau van de locaties en van de colleges. Er zijn zes diensten:

• Communicatie & Marketing;

• Educatieve Technologie & ICT;

• Huisvesting & Facilitaire Zaken;

• Financiën, Studentenadministratie & Control;

• Onderwijs & Kwaliteitszorg;

• Human Resources.

Deze stafdiensten zijn gevestigd op onze hoofdlocatie aan de Gieterij in Hengelo en worden aangestuurd door een dienstdirecteur onder leiding van het College van Bestuur.

Educatieve Technologie & ICT

Docenten helpen groeien in hun kennis over educatieve technologie, zodat ze nieuwe werkvormen kunnen inzetten en studenten een rijkere leerervaring krijgen. De dienst Educatieve Technologie & ICT biedt de benodigde ondersteuning aan de medewerkers in het onderwijs bij innovatie en de inzet van educatieve technologie. Daarnaast onderhoudt en beheert de dienst de ICT-infrastructuur van ons ROC. Collega’s en studenten kunnen bij deze dienst terecht voor vragen, storingen en klachten op ICT-gebied. Maar ook de verantwoordelijkheid voor de informatievoorziening, informatieveiligheid & privacy en de informatiesystemen die daarbij ingezet worden, behoren tot de taken van de dienst.


 

Educatieve Technologie & ICT

Microsoft Security Specialist (0,8 - 1,0 fte)


Externe vacature

Wij zoeken een Microsoft specialist met oog voor informatieveiligheid die storingen liever wil voorkomen dan genezen. Ben jij iemand met passie voor IT? Ben je continu op zoek naar het verbeteren en veiliger maken van IT voor gebruikers? Heb je kennis van Microsoft (cloud) technologie? En wil je werken in een organisatie die middenin de maatschappij staat? Dan is dit de vacature voor jou!

Functie-inhoud
Het team ICT zoekt een nieuwe collega. Iemand die het team komt versterken in de rol van Microsoft specialist, met passie voor het thema security. In deze functie houd je je bezig met verschillende vraagstukken, zoals het beheren en ontwikkelen van onze hybride Microsoft (cloud) omgeving. Security vraagstukken maken hier een groot onderdeel van uit. Jij wordt er enthousiast van om telkens een zo hoog mogelijke beveiligingsscore te halen.
De vraagstukken waar je aan werkt kunnen verder gaan dan alleen het beheren van de specifieke Microsoft infrastructuur. Je onderzoekt proactief potentiële beveiligingsrisico’s aan de hand van logging (vanuit een SIEM/SOC omgeving) en adviseert over oplossingen. Uiteraard geef je niet alleen advies over securityoplossingen, maar implementeer je deze ook zelf. Dat doe je samen met de collega’s en het CERT. Je bent de schakel tussen het beleid en uitvoering (technisch beheer). Hierbij ondersteun je collega’s (waaronder de security en privacy officer) bij het identificeren van risico’s en het oplossen van technische problemen.


Functie-eisen
Je hebt:

 • een hbo-opleiding – bij voorkeur in een IT-richting - of kunt hbo werk- en denkniveau aantoonbaar maken;
 • kennis hebt van een complex ICT-landschap of bent bereid je hierin te ontwikkelen;
 • kennis van en ervaring van een Microsoft 365 infrastructuur en Azure;
 • relevante security certificering of aantoonbare ervaring in deze vakrichting;
 • kennis en ervaring op het gebied van dataclassificatie, wet- en regelgeving voor privacy en informatiebeveiliging.

 Je kunt:

 • werken in een (ICT-) multidisciplinair team als technisch specialist;
 • zelfstandig doelen stellen en deze met je collega’s realiseren binnen afgesproken kaders;
 • troubleshooten: je vindt het leuk om samen met collega’s risico’s te identificeren en storingen te voorkomen.

Wat je nog meer moet weten
Informatie over de arbeidsvoorwaarden:

 • salaris: schaal 9 / maximaal € 3.979,00 bruto per maand bij een werkweek van 36,86 uur
 • dienstverband: onbepaalde tijd (bij goed functioneren en wanneer er voldoende formatieruimte is), bij aanvang een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar
 • je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% en je krijgt volop kans voor je eigen ontwikkeling door ons uitgebreide interne opleidingsaanbod en online leerplatform GoodHabitz
 • voor je indiensttreding zal je worden gevraagd een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen
 • een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure

De gesprekken voor deze vacature vinden plaats op donderdag 2 juni of vrijdag 3 juni 2022. We streven ernaar de vacature zo snel mogelijk daarna in te vullen.

Wil je meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Check dan ROC van Twente als werkgever.

 

Wil je reageren op deze vacature? Klik dan op de button hieronder! 

 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Zuid-Holland
Utrecht
Zeeland
Heel Nederland

Sluitingsdatum:
25-05-2022

Startdatum:
01-09-2022

Locatie:
Hengelo Gieterij

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Danny Meinema, hoofd ICT
mobiel: 06-52625694